Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Napelem költségek

Ha hallgatunk a sok közüzemi vezetőre, az osztott napenergia képes, hogy destabilizálja az elektromos hálózatokat. Egy új független tanulmányt készített a Nevada Közművek Bizottsága: becslései szerint a tetőtéri napenergia-rendszerek telepítésének költsége 2016-ig meghaladhatja a 36 millió dollárt. A napelem-napenergia tényleges megtakarítást eredményezhet az ügyfelek számára – mind a nap, és mind nem napenergia fogyasztók részére egyaránt. A San Francisco-i székhelyű Energy + Környezetgazdaságtani intézmény azt mondja, a nevadai lakosok kapjanak hitelt, ezáltal kapjanak tiszta energiát, melyet napelemek termelnek. Sőt 2016-ig 166.000.000 $-t szánnak napelemes rendszerek telepítésére. Ezek az eredmények rendkívül fontosak, mert a Nevada Kht. felülvizsgálja, hogy a nap-ügyfeleknek kell-e egy külön osztály a jövőbeni kamat-döntéseket eldöntendő.

Napenergia-hasznosító ellátások a családban, az iskolában és a vállalkozásokban Nevada államban: a napelem telepítés új munkahelyeket teremt, több tízmillió dollárt spórolnak az állami és helyi gazdaságok, továbbá védi a környezetet is.

476 megawatt a jelenleg telepített napenergia-termelő kapacitás Nevada államban. Ezen kívül, az átlagos telepített lakó-és kereskedelmi fotovillamos napelem rendszer árak Nevadában 25 százalékkal csökkentek az elmúlt évben.

Mint az egyik legnaposabb állam Nevada, a napelem bővítés időszerű.

De mi nem csak beszélünk pénzt takaríthatunk meg. A tipikus napenergia háztartás Nevadában is megtakarít 55.000 liter vizet évente. Ez egy hatalmas előny – különösen, ha figyelembe vesszük a súlyos aszályokat. Ma Las Vegas szinte teljesen függ a hatalmas Mead-tó tározótól, amely hamarosan várhatóan eléri a legalacsonyabb vízszintet, mivel a Hoover-gát 1936-ban készült.

0 Tovább

Angliában is kísérleteznek már a drónos házhozszállítással

Ugye milyen idegesítő, amikor a lakás bejáratánál veszed észre, hogy a munkahelyen hagytad a kulcsod? Vagy amikor a metróbejáratnál jössz rá, hogy otthon maradt a bérleted? Esetleg visszaadnád már a havertól kölcsönkért DVD-t, csak mindig elfelejted magaddal vinni? Ilyen és ehhez hasonló problémák hatékony megoldására lehet alkalmas egy angliai startup cég BIZZBY SKY elnevezésű mobilos alkalmazása, melynek segítségével apróbb tárgyak gyors légi fuvarját rendelhetjük meg.

Csak meg kell adnunk, mit, honnan és hová szeretnénk elszállítani, az applikáció a távolság alapján kiszámítja a célba érkezés várható idejét, hozzárendel egy árat, melynek elfogadása után máris útnak indítja a BIZZBY saját fejlesztésű drónját. A kvadkopter 120 méteres magasságban közlekedne, elkerülendő a földközeli akadályokat és madarakat. A megrendelő telefonján megjelenik a drón kamerájának élőképe, így nyomon követheti az aktuális helyzetet és kézbesítéskor ellenőrizheti az átvevő személyét.

A csomagtartó mindössze 500 grammig terhelhető, ezzel a BIZZBY az eddig bemutatott drónos házhozszállítási megoldásokkal szemben  – mint az Amazon Prime Air vagy a DHL Paketkopter – a kisebb, ám annál fontosabb használati tárgyak gyors célba juttatására kíván fókuszálni. Ez már csak azért is fontos, mert a szigetország pilóta nélküli repülőkre vonatkozó jogszabálya 22 kilogrammos összsúlynál húzott határvonalat, az ennél nehezebb UAV-k üzemeltetéséhez minden esetben szükség van a CAA külön engedélyére.

A BIZZBY ettől függetlenül egyelőre nem kezdheti meg új szolgáltatását, a lakott területen illetve kereskedelmi céllal történő drón használat még a törvényhozók további döntésére vár. Fejlesztők és felhasználók egy csoportja éppen a múlt héten találkozott a brit felsőház bizottságával és elektronikus aláírásgyűjtésbe is kezdtek a pilóta nélküli légi járművek mindennapos használatának érdekében.

0 Tovább

Halloween megihlette a Thunder Tigert

A tajvani cég új belépőnek számít a multirotorok világában, RC helikopterek, távirányítós autók és hajók után idén nyáron dobta piacra első drónját, a Super Hornet-et. A kvadkopterek családja most újabb modellel, a Ghost-al  bővül, melynek bemutatóját stílusosan Halloween napjára időzítették.

Kategóriáját illetően a Ghost valahol a Walkera Scout X4 és a Sky Hero Spyder tengelyen próbál meg betörni a piacra. A rendkívül hasonló formatervezés és paraméterek miatt a Thunder Tiger-t sokan kritizálják, de a távol-keleti országok koppintással való vádolása napjainkban már nyitott ajtók döngetése.

Külsejét illetően sajnos a Ghost sem vetkőzte le a műanyag borítás gagyi hatását, viszont a tetején kifejezetten jól mutat a kör alakú ledkijelző. Az egy mozdulattal cserélhető akkumlátor keretéről pedig nekünk egyből a Halálcsillag vezérlőterme ugrott be.

A repülés közben automatikusan felhúzott lábazat és a rotoroknál piros-zöld színben villogó ledek már ismerős megoldások. Teljesítményben átlagos, 25 perces üzemidővel számolhatunk, a hasznos teherbíró képesség 80 dekában merül ki, ami a GOPRO Hero kamerák megreptetésére még pont elegendő. Nem maradt el a beépített follow-me funkció sem.

Ami elgondolkodtató, az a Ghost 1200 dolláros (~270e forint) ára. Ez jócskán meghaladja a Scout X4 vagy a DJI Phantom drónok árát, jó kérdés, hogy a különbségért cserébe miben kap többet a vásárló.

0 Tovább

Drón légifotó Budapest 2

Drón légifotó. További információ a drón weboldalon.

0 Tovább

Drón légifotó Budapest

Látogasson el a drón weboldalunkra.

0 Tovább

dronlegifoto

blogavatar

Napelem rendszerekről drón légi felvétel, drón cikkek

Utolsó kommentek